Anketa

Jakou omáčku máte nejraději??

Svíčková (511)
43%

Koprová (196)
16%

Rajská (209)
18%

Houbová (168)
14%

Játrová (104)
9%

Celkový počet hlasů: 1188

I-recepty

Hovězí gulášek

500g hovězího masa 4 cibule sladká paprika,sůl,pepř,gulášové koření,kmín 1 rajský protlak 50g hladké mouky,4 stroužky česneku masový vývar Postup Maso nakrájíme na kostky,cibuli na kostičky a česnek na plátky.Sádlo nebo olej dáme do hrnce osmahneme na něm maso.Poté přidáme...

Játrová omáčka

500kg kuřecích jater 150g anglické slaniny sůl,pepř,2 stroužky česneku,majoránka, 1,5 lžičky sladké papriky,2 cibule hladká mouka a tmavá jíška knorr na zahuštění,masox Postup Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky.Osmažíme do sklovita,přidáme nakrájenou anglickou slaninu a ještě chvíli...

Koprová omáčka s vařeným hovězím

 600 g vařeného hovězího masa * 2 lžíce másla * 60 g hladké mouky * 400 ml hovězího vývaru * 400 ml mléka * 200 ml smetany, 33% * hrst čerstvého kopru * 4 lžíce octa * 2-4 lžíce cukru krupice 1. V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným...

Slepice na smetaně

* 1 větší slepice nebo kuře * 2 cibule * 1 lžíce oleje * 1 lžíce sladké papriky * 1,5 slepičího vývaru * 1 kávová lžička rajského protlaku * 1 lžíce hladké mouky * 40 g másla * 200 ml smetany, 12% 1.  Kuře nebo slepici rozčtvrtíme a v hrnci rozpálíme lžíci oleje. Maso na oleji...

Plněné papriky s rajskou omáčkou

* 400 g mletého masa * 1 vejce * sůl a mletý pepř * 2 lžíce strouhanky * 1 cibule * 1 lžíce worcesterské omáčky * 1 lžíce kečupu * 3 lžíce sádla nebo oleje * 4 velké zelené papriky * 1 mrkev * 1/4 celeru * 2 bobkové listy * 5 celých pepřů * 5 kuliček nového koření * 1 lžíce cukru...

Vepřová kýty na smetaně

750 g vepřové kýty sůl 40 g slaniny 100 g kořenové zeleniny 1 l vývaru z bujonové kostky 50 g másla 4 zrnka pepře 2 zrnka nového koření trochu tymiánu 250 ml zakysané smetany 20 g hladké mouky 1 citron 10 g cukru Oprané vepřové maso z kýty osušíme, necháme ho vcelku, protáhneme ho na...

Omáčky

Křenová omáčka s hovězím

  600 g hovězího masa (zadní) 1 cibule 2 kuličky nového koření 4 kuličky pepře 500 ml mléka 200 ml sladké smetany 3 lžíce hladké mouky 30 g másla 1 lžíce strouhaného křenu 10 mandlí 1 lžička cukru   Postup Hovězí maso vložíme do osolené vařící vody, do které jsme přidali cibuli...

Vepřové ragů

  500 g vepřové plece 1 cibule 2 lžíce sterilovaného hrášku 1 sladkokyselá okurka 2 vejce vařená natvrdo 2 lžíce oleje 100 ml smetany ke šlehání 2 lžíce hladké mouky 1 lžička mleté sladké papriky sůl   Postup Nejdříve si dáme uvařit vajíčka natvrdo. Cibuli si oloupeme a ...

Svíčková krok za krokem

  1 kg g zadního hovězího masa 150 g špeku 500 g mražené zeleniny pod svíčkovou 200 g celeru 100 g mrkve 2 cibule 400 g zakysané smetany (středně tučné) 2 lžíce hladké mouky citronová šťáva 1 lžíce cukru krupice 2 bobkové listy 3 lžíce octa 3 lžíce másla 6 kuliček nového...

Kuře na paprcice

  Ingredience půlka kuřete nebo slepice, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, trochu oleje, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl Postup Kuře nebo slepici uvaříme doměkka v osolené vodě. Na oleji osmahneme do zesklovatění pokrájenou cibuli, přidáme papriku, zamícháme, ihned zalijeme...

Svíčková

  Ingredience maso na svíčkovou (asi 1 kg), 1 menší celer, 2 mrkve, 4 petržele, 5 kuliček jalovce, 5 kuliček nového koření, 15 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, lžíce tymiánu, 0,5 dl octa, sůl, olej, 250 ml smetany, hladká mouka Postup Zeleninu nahrubo nastrouháme. Všechno koření...

Kuřecí znojemská

  Ingredience 500 g kuřecích prsou, 150 g libových párků, 2 - 4 kyselé okurky, 1 cibule, 2 vejce natvrdo, 1 kostka kuřecího bujónu, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, olej Postup Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a na ní opečeme na kousky...

Houbová omáčka

  Suroviny houby hladká mouka sádlo mléko smetana pepř mletý cibule sůl kmí Postup přípravy Cibuli pokrájíme na kostičky, zpěníme na sádle, zaprášíme moukou, smažíme dozlatova, zředíme vodou a mlékem a rozšleháme. Přidáme pepř a kmín a povaříme asi 15 - 20...

Rajská omáčka

  Ingredience: 500-600 g vařeného přední­ho či zadního hovězího ma­sa, 70 g tuku, 50 g hladké mouky, 60 g kořenové zele­niny (mrkev, celer, petržel), 40 g cibule, 150 g rajského protlaku, 20 kuliček pepře, 1-2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, sůl, cukr, ocet, 7-8 dl vývaru (vody s 1/2...

Koprová omáčka

  Ingredience: 1/2 l vody nebo vývaru z masa, 1/2 l kyselé smetany, 6 dkg polohrubé mouky, 1 - 2 žloutky, 1-2 lžíce octa, 3-4 lžíce cukru (podle chuti i více), 3 lžíce sekaného kopru, sůl Příprava: Asi do 2/3 smetany rozkvedláme mouku a zavaříme ji do osolené povařené vody. Podle chuti omáčku...

Játrová omáčka

  Ingredience: 20 g sádla, 50 g cibule, 150 g jater, kmín, pepř, majoránka, sůl, zásmažka z 30 g sádla + 30 g mouky, zeleninový vývar dle potřeby, Příprava: Na tuku zpěníme cibulku a přidáme na kostičky nakrájená játra. Okořeníme kmínem, špetkou majoránky, a pepřem. Játra opečeme, podlijeme...

Generální partner webu

Profesionální vybavení pro kuchyň nebo restaurace
https://gastrokuchyn.cz (CZ)

https://gastrokuchyne.sk (SK)