I-recepty

Vepřová kýta po selsku

Suroviny: 1/2 kg vepřové kýty 3 stroužky česneku 3 špetky soli 1 cibule 100 g sádla nebo oleje 7 dcl vody 20 g hladké mouky Postup: Kýtu opláchneme a rozdělíme na menší kousky,...

Chalupnická vepřová

400 g vepřového ramínka 100 g uzeného masa 1 cibule 200 g bílých fazolí 100 g žampionů nebo hrst sušených hub směs koření "divočina" ocet hladká mouka 200 ml zakysané smetany Použijeme-li nesterilované fazole, necháme je asi 6-8 hodin bobtnat ve vodě. Poté je uvaříme do měkka (pozor, solíme...

Vepřové maso

Plněný řízek

4 větší vepřové řízky 200 g kuřecích jater 100 g anglické slaniny 1 malá cibule mletý pepř chilli koření sůl olej Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí játra opláchneme a nakrájíme na menší kousky (dobře se krájí, když jsou ještě trochu zmrzlá)....

Bůčková roláda s nádivkou

1,20 kg libového bůčku od pupku 300 g mletého masa 1 vejce 200 g godhajského salámu 3 kyselé okurky cibule pepř majoránka trochu mléka strouhanka sůl kmín Nejdříve si připravíme sekanou. Do mletého masa nastrouháme na hrubém struhadle cibuli, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, trochu mléka a...

Vepřová krkovička na pivu

400 g vykostěné krkovičky 1 cibule 3 stroužky česneku 3 lžíce sádla směs bylinek (dobromysl, zázvor) sůl světlé pivo Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Vložíme je do misky, osolíme a přidáme nasekané bylinky, drcený česnek a zalijeme malým množstvím piva (zbytek hbitě dopijeme)....

Vepřové maso s paprikou

  Suroviny 300 g vepřového masa z kýty 1 vrchovatá lžička Solamylu 1 lžička mletého zázvoru špetka pepře 3 lžíce sojové omáčky 4 papriky různých barev 2 feferonky 4 lžíce oleje Postup Maso pokrájíme na kostičky o hraně 1 až 1,5 cm, posypeme ho Solamylem, mletým zázvorem a pokapeme...

Špalíčky z bůčku

Suroviny 500 g vepřového bůčku 500 g kysaného zelí 4 jalovčinky drcený kmín olej sůl zelená petrželka Postup Maso nakrájíme na špalíčky, osolíme a posypeme (dost) drceným kmínem. Pánev vytřeme olejem, rozpálíme a špalíky masa na ní opečeme. Na dno pekáčku rozprostřeme zelí (šťávu zcedíme a dáme...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Generální partner webu

Profesionální vybavení pro kuchyň nebo restaurace
https://gastrokuchyn.cz (CZ)

https://gastrokuchyne.sk (SK)