I-recepty

Nejlepší láky na okurky

1. Nálev Nova (výrobce dodává balení o váze 100 gramů i 200 gramů. Návod je na 100 gramů, v případě použití balíčku 200 gramů zdvojnásobíme i ostatní ingredience) Do tři čtrvtě litru vody nasypeme stogramový balíček NOVA, přidáme pět deka cukru, přilijeme 0,35 litru osmiprocentního octa a...

Merunkový kompot s peckou

Suroviny: 3 kg meruněk, 400-600 g krystalového cukru, 1 litr vody. Záleží na sladkosti a vyzrálosti ovoce Postup: Na dno umytých sklenic naskládejte 4-6 jader z meruněk. Dají tak kompotu lepší chuť. Plody rozpůlíte, vypeckujete a narovnejte řezanou stranou směrem dolů. Zalijete teplým cukerným...

Merunková marmeláda

Příprava domácí zavařeniny se nám vyplatí tehdy, pokud máme vlastní zahrádku nebo zdroj levného ovoce. Na meruňkovou zavařeninu jsou nejlepší hodně zralé meruňky, zvlášťě v kombinaci s přípravkem GELFIX 3+1, který vyžaduje přidat málo cukru. Meruňky samozřejmě omyjeme, odpeckujeme a pokrájíme na...

Zavařování okurek krok za krokem

KLASIKA KROK ZA KROKEM Suroviny na lák: 3,5 l vody 1 l octa ½ kg cukru 10 dkg soli 4 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 4 hřebíčky mrkev a cibule na kolečka několik snítek kopru podle chuti česnek, estragon nebo chilli paprička půl lžičky hořčičného semínka Postup: 1. Okurky roztřídíme...

Zavařování okurek

Okurky * Nejvhodnější k nakládání jsou odrůdy s hrubou řídkou bradavičnatostí, které si po sterilaci zachovají tvar a jsou křupavější (např. odrůda Dalila F1) * Okurky musejí být čerstvé, pevné, nezměklé, svěží barvy, bez příznaků žloutnutí, bez mechanického poškození a bez příznaků napadení...

ZAVAŘOVÁNÍ-SPECIÁL

Marmeláda nebo džem? Je lahodnější namazat si na křupavé pečivo marmeládu nebo džem. Jaký je mezi nimi rozdíl? Která zavařenina je lahodnější? Marmeláda se vyrábí z důkladně nakrájeného nebo rozmixovaného ovoce. Může se skládat z jednoho až čtyř druhů ovoce. Džem obsahuje kromě rozmělněného ovoce...

Zavařování

Sterilované okurky

Ingredience: Na 1 sklenici 720 ml 5 zrnek pepře 5 zrnek nového koření 5 cukerínů (sacharinů či jiného umělého sladidla) kousek bobkového listu 1/2 mocca lžičky hořčičného semínka (nemusí být) 2 mocca lžičky soli 1 dl octa (8% kvasný) kousek kopru, mrkve, cibule a křenu Příprava: Do čisté...

Nálev na okurky-zeleninu

Ingredience: 3 litry vody 60 dkg cukru 1 kávová lžička soli 60 kuliček pepře 60 kuliček hořčičného semínka 10 kuliček nového koření 8 hřebíčků 4 bobkové listy 1 litr octa Příprava: Vodu převaříme spolu s kořením, cukrem a solí, v bodě varu přilijeme ocet a znovu uvedeme do bodu varu a stáhneme z...

Cuketové lečo

Ingredience: 1 kg cukety 4 ks rajčat 2 šálky čerstvých fazolových lusků 2 ks paprik 4 ks cibule 4 lžíce oleje 1 palička česneku sůl bazalka petrželka cukr rajčatový protlak ocet Příprava: Na oleji zesklovatíme na kroužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme cuketu nakrájenou na...

Dobrota na topinky

Ingredience: 2 kg paprik, 2 kg rajčat, 7 středně velkých cibulí, 9 feferonek, 1 hlavička česneku, 1 sáček Deka, pepř, 2 konzervy hovězího masa, 1 konzerva vepřového masa. Příprava: Směs očištěných paprik, rajčat, cibulí, česneku spolu s feferonkami umeleme a 2 hodiny vaříme. Poté přidáme sáček...

Kozí beranní rohy

  feferonky - kozí rohy | 4 l vody | 1 l 8 % octa | 300 g cukr krystal | 150 g soli | 50 tabletek sacharinu | olej | zrnka černého pepře | nové koření, bobkový list | hořčičná semínka Příprava: Vodu + ocet + cukr + sůl svaříme, přidáme sacharin - pozor, zašumí to! Rohy naskládáme do...

Čalamáda

  1 hlávkové zelí | 1 kg paprik (masitějších) | 1/2 kg cibule | 1/2 kg mrkve | 40 dkg cukru | 1/2 l oleje | 1 sáček deka Příprava: Všechny suroviny nakrájíme, přidáme se cukr, pak ocet, olej. Vše promícháme a poté vsypeme sáček deka a znova promícháme. Směs rychle naplníme do sklenic, které...

Švestková povidla

  Ingredience: na 6 sklenic po 200 ml 1 kg švestek, 500 g želírovacího cukru Speciál (2 : 1), šťáva z 1 citronu, 4 lžíce slivovice Příprava: Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Rozmixujeme je, při­mícháme želírovací cukr a přikryté je ponecháme v klidu 3 - 4 hodiny. Přivedeme k varu a...

Merunkový kompot

  Ingredience: 4 kg meruněk, 1/2 kg želírovacího cukru. Příprava: Meruňky omyjeme, zbavíme pecek a stopek a rozpůlíme. Po vrstvách naskládáme do porcelánové mísy a každou vrstvu posypeme želírovacím cukrem, necháme 4-6 hodin odležet. Pak i se šťávou naplníme do sklenic, uzavřeme a 25 minut...

Borůvková povidla

  Ingredience: 1kg borůvek 500g krystalového cukru Příprava: Pěkné, přebrané, lehce oprané borůvky rozvaříme a necháme do druhého dne. Poté je svaříme do husta, přidáme cukr a znovu svaříme až zhoustnou. Horká povidla nalijeme do horkých sklenic s patentním uzávěrem a vystydlá uzavřeme....

Cuketová čalamáda

  Ingredience: 1,5 kg očištěné cukety 0,5 kg cibule 2 červené papriky 10 stroužků česneku olej 1 CL chilli 1 CL mletého zázvoru 1 CL pepře 8 dkg vegety 0,5 dcl sojové omáčky 0,5 dcl worcestrové omáčky 1 velký rajský protlak 1 sklenice malého kečupu dle chuti Příprava: Cuketu oloupeme,zbavíme...
1 | 2 >>

Generální partner webu

Profesionální vybavení pro kuchyň nebo restaurace
https://gastrokuchyn.cz (CZ)

https://gastrokuchyne.sk (SK)