I-recepty
Grenadina
200 g různého sezónního ovoce
400 ml pomerančového džusu
2 lžíce cukru
4 lžíce griotky (višňového sirupu)
600 ml minerálky (sektu)
kostky ledu
Cukr rozpustíme v džusu. Ovoce očistíme, omyjeme, větší druhy pokrájíme na kostky. Rozdělíme ho do sklenic (sklenice naplníme ovocem do dvou třetin) a...
Anketa
Jaké pivo máte rádi??
Světlé (110)
Tmavé (28)
Řezané (702)
Pivo nepiju vůbec (38)
Celkový počet hlasů: 878
Nápoje
Pina colada
* 4 cl bílého rumu
* 2 cl sumsan henibh et
* 1 cl kokosového sirupu
* 14 cl ananasového džusu
OZDOBA:
skrojek a lístek ananasu
POSTUP:
Přísady protřepeme v šejkru s ledem, přecedíme do skla na pár kostek ledu a podáváme.
Bezinkový likér
Ingredience:
1l bezinek
1 kg cukru
2 vanilkové cukry
1/2l rumu
2lžíce rozpustné kávy
Příprava:
Bezinky a cukr povaříme,necháme schladnout .Propasírujeme. Přidáme rum a kávu a nalijeme do sklenic.
Koktejlová mnamka
300 g borůvek | 300 g jahod | 1 banán | 200 g ostružin | 3 lžíce moučkového cukru | 1 hrneček mléka | 1 šlehačka ve spreji
Příprava:
Ovoce, cukr a mléko dáme do mixéru a rozmixujeme.
Studený, osvěžující koktejl nalijeme do skleniček a ozdobíme šlehačkou.
Horká hruška
Hruškový džus s vlákninou (Relax)
trochu skořice
vodka
(hruška)
Postup
Horký hruškový džus nalijeme do sklenice, přidáme lžíci vodky, posypeme skořicí. Můžeme přidat i plátek čerstvé hrušky.
Poznámka:
A analogicky si připravíte horké jablko, jahodu atakdále. Džusy Relax s...
Jahodový střik
Ingredience:
2 PL citrónového sirupu,
1 sklenice šťávy z čerstvých jahod,
čerstvé ovoce na zdobení,
sodovka (pro alko verzi víno, popřípadě bych se nebála zkusit i sekt).
Příprava:
Do širších sklenic dáme po porci citrónového sirupu a půl uvedeného množství šťávy z jahod. Doplníme sodovkou nebo...
Borůvkový koktejl
Ingredience:
1/2 hrnku čerstvých borůvek (příp. kompotovaných, mražených)
1/2 hrnku mléka
150 ml bílého jogurtu
med podle chuti, nebo cukr
máte-li rádi, tak ještě pár lístků máty peprné
Příprava:
Vše mixujeme asi 2 minuty, vychladíme a podáváme.
Mojito
Ingredience:
2 lžíce+2 lžičky bílého rumu (nejlépe kubánského)
trocha syfónu
trocha Jednoduchého sirupu na Margaritu (vydrží až 2 měsíce v chladničce)
máta
ledové kostky, rozdrcené
Příprava:
Ve vysoké sklenici zamícht dohromady mátu se sirupem. Přidat led, rum a dolít sifónem. Ozdobit snítkou...
Sangria
Ingredience:
1 pomeranč bez vosku
1 citron bez vosku
2 broskve
1-2 lžíce cukru
1 litr vychlazeného červeného vína
3 lžíce brandy
250 ml vychlazené minerálky
Příprava:
Spirálovitě odkrojit proužek kůry z citrusu. Oloupat citrus, odstranit bílou část a zrníčka. Nakrájet citrus na plátky. Oloupat...
Jahodová bowle
Ingredience:
3 l bílého vína,
2 kg jahod,
300 g cukru,
1 láhev sektu.
Příprava:
Do mísy dáme cukr, přilijeme 1 láhev vína a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidáme jahody a necháme zakrytou mísu cca hodinu v chladničce. Pak přilijeme další víno a ochutíme. Nakonec přidáme ledově vychlazený...
Bloody mary
Ingredience:
1 dl rajčatové šťávy,
0,5 dl vodky,
0,1 dl citronové šťávy,
tabasco,
worcesterská omáčka,
mletý pepř,
Alpská sůl.
Příprava:
Rajčatovou a citronovou šťávu nalijeme spolu s vodkou do vychlazené sklenice na "long drink" (úzká vyšší sklenice se silným dnem), přidáme několik kapek...