I-recepty

Ke stažení- Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů.doc (21,5 kB)

Grenadina

200 g různého sezónního ovoce 400 ml pomerančového džusu 2 lžíce cukru 4 lžíce griotky (višňového sirupu) 600 ml minerálky (sektu) kostky ledu Cukr rozpustíme v džusu. Ovoce očistíme, omyjeme, větší druhy pokrájíme na kostky. Rozdělíme ho do sklenic (sklenice naplníme ovocem do dvou třetin) a...

Anketa

Jaké pivo máte rádi??

Světlé (101)
61%

Tmavé (20)
12%

Řezané (13)
8%

Pivo nepiju vůbec (32)
19%

Celkový počet hlasů: 166

Nápoje

Pina colada

* 4 cl bílého rumu * 2 cl sumsan henibh et * 1 cl kokosového sirupu * 14 cl ananasového džusu OZDOBA: skrojek a lístek ananasu POSTUP: Přísady protřepeme v šejkru s ledem, přecedíme do skla na pár kostek ledu a podáváme.

Bezinkový likér

Ingredience: 1l bezinek 1 kg cukru 2 vanilkové cukry 1/2l rumu 2lžíce rozpustné kávy Příprava: Bezinky a cukr povaříme,necháme schladnout .Propasírujeme. Přidáme rum a kávu a nalijeme do sklenic.

Koktejlová mnamka

  300 g borůvek | 300 g jahod | 1 banán | 200 g ostružin | 3 lžíce moučkového cukru | 1 hrneček mléka | 1 šlehačka ve spreji Příprava: Ovoce, cukr a mléko dáme do mixéru a rozmixujeme. Studený, osvěžující koktejl nalijeme do skleniček a ozdobíme šlehačkou.

Horká hruška

  Hruškový džus s vlákninou (Relax) trochu skořice vodka (hruška)     Postup Horký hruškový džus nalijeme do sklenice, přidáme lžíci vodky, posypeme skořicí. Můžeme přidat i plátek čerstvé hrušky. Poznámka: A analogicky si připravíte horké jablko, jahodu atakdále. Džusy Relax s...

Jahodový střik

Ingredience: 2 PL citrónového sirupu, 1 sklenice šťávy z čerstvých jahod, čerstvé ovoce na zdobení, sodovka (pro alko verzi víno, popřípadě bych se nebála zkusit i sekt). Příprava: Do širších sklenic dáme po porci citrónového sirupu a půl uvedeného množství šťávy z jahod. Doplníme sodovkou nebo...

Borůvkový koktejl

Ingredience: 1/2 hrnku čerstvých borůvek (příp. kompotovaných, mražených) 1/2 hrnku mléka 150 ml bílého jogurtu med podle chuti, nebo cukr máte-li rádi, tak ještě pár lístků máty peprné Příprava: Vše mixujeme asi 2 minuty, vychladíme a podáváme.

Mojito

Ingredience: 2 lžíce+2 lžičky bílého rumu (nejlépe kubánského) trocha syfónu trocha Jednoduchého sirupu na Margaritu (vydrží až 2 měsíce v chladničce) máta ledové kostky, rozdrcené Příprava: Ve vysoké sklenici zamícht dohromady mátu se sirupem. Přidat led, rum a dolít sifónem. Ozdobit snítkou...

Sangria

Ingredience: 1 pomeranč bez vosku 1 citron bez vosku 2 broskve 1-2 lžíce cukru 1 litr vychlazeného červeného vína 3 lžíce brandy 250 ml vychlazené minerálky Příprava: Spirálovitě odkrojit proužek kůry z citrusu. Oloupat citrus, odstranit bílou část a zrníčka. Nakrájet citrus na plátky. Oloupat...

Jahodová bowle

Ingredience: 3 l bílého vína, 2 kg jahod, 300 g cukru, 1 láhev sektu. Příprava: Do mísy dáme cukr, přilijeme 1 láhev vína a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidáme jahody a necháme zakrytou mísu cca hodinu v chladničce. Pak přilijeme další víno a ochutíme. Nakonec přidáme ledově vychlazený...

Bloody mary

Ingredience: 1 dl rajčatové šťávy, 0,5 dl vodky, 0,1 dl citronové šťávy, tabasco, worcesterská omáčka, mletý pepř, Alpská sůl. Příprava: Rajčatovou a citronovou šťávu nalijeme spolu s vodkou do vychlazené sklenice na "long drink" (úzká vyšší sklenice se silným dnem), přidáme několik kapek...
1 | 2 >>

Generální partner webu

Profesionální vybavení pro kuchyň nebo restaurace
https://gastrokuchyn.cz (CZ)

https://gastrokuchyne.sk (SK)