Pokrmy ze zeleniny

Zelné Placky

2 vejce 200 g polohrubé mouky 400 g kysaného zelí 2 cibule 150 g slaniny olej sůl, pepř Postup: 1. Kysané zelí propláchněte ve studené vodě a spolu se slaninou a s cibulí nakrájejte nadrobno. 2. Vejce smíchejte se zelím, přidejte mouku, cibuli a kousky slaniny, osolte a opepřete. 3. Z těsta...

Špenátový nákyp

400 g (1 balení) špenátového protlaku 1 menší cibule 3 stroužky česneku 200 g anglické slaniny 100 g sýra (cihly) sůl pepř muškátový květ 2 vejce strouhanka 1 lžíce oleje necelá polovina hrníčku mléka   Postup Na olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájenou slaninu a necháme...

Plněné papriky

10 paprik 500 g mletého masa 100 g měkkého salámu 100 g rýže 200 ml vody 1 vajíčko 1 cibule 3 menší rajčata 4 stroužky česneku strouhanka sůl mletý pepř majoránka   Postup Rýži dáme uvařit do měkka. Jednu cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na pánvi do zlatova. Do mletého masa přidáme –...

Zapečená rajčata

4 tvrdá rajská jablíčka 100-150 g sýra výraznější chuti (parmazán, Niva, Madeland) 3 lžíce strouhané housky 1 vejce sůl muškátový oříšek 1 lžička oleje   Postup Vybereme si tvrdá rajská jablíčka a nahoře u místa, kde byla stopka, je seřízneme. Kávovou lžičkou odstraníme vnitřek a...

Smažený květák

  1 velký květák sůl strouhanka 3 vajíčka 200 ml mléka 5 lžic hladké mouky olej na fritování či smažení     Postup Květák na smažení vybíráme kvalitní, s pevnými a bílými růžičkami. Rozdělíme jej na několik částí a částečně uvaříme v osolené vodě. Doba vaření květáku záleží...

Zapečená brokolice s bramborem

Ingredience: 1 kg brambor, 300 g brokolice, 30 g másla, pepř, sůl, 250 ml smetany, 150 g šunky, 50 g strouhaného sýra Příprava: Brambory povaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané zapékací misky naklademe bramborové plátky, osolíme, zalijeme polovinou smetany...

Zeleninové lečo

Ingredience: cca 1/2 kg zelenej papriky cca 1/2 kg paradajky 1-2 cibule sladka smotana sol, cukor, cierne korenie, mleta sladka paprika, olej Příprava: Na oleji zosklovatime posolenu cibulku. Primiesame na pasiky nakrajanu a semiacok a jadernika zbavenu papriku trosku podusime {cca 5min}. Pridame...

Dušená kapusta

Ingredience: 1 kapusta a stejně tolik brambor, 1-2 cibule, sádlo, slanina, česnek, pepř, sůl, masox Příprava: Kapustu rozčtvrtíme a ve slané vodě krátce povaříme. Nakrájíme na nudličky slaninu a dáme na sádlo mírně uškvařit, nakrájenou cibuli osmahneme do sklovata a přidáme nadrobno nakrájenou...

Cuketová buchta

Ingredience: 1 kg cukety párek, slanina, salám dle chuti 1 velká cibule 5 vajec 1/2 hrnku oleje 1 hrnek polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 hrnek nastrouhaného sýra - Eidam sůl. kukuřice Příprava: Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme, osolíme (dost) a necháme chvíli odležet, aby pustila vodu....

Celerové řízky

Ingredience: 1 celer, 2 vejce, 4 plátky eidamu, 4 silnější plátky šunky, sůl, hladká mouka, strouhanka, pepř, olej na smažení Příprava: Celer očistíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vychladlý nakrájíme na silnější kolečka a opepříme. Na jednu stranu potřenou vejcem přitiskneme sýr a šunku a...
1 | 2 >>

Generální partner webu

Profesionální vybavení pro kuchyň nebo restaurace
https://gastrokuchyn.cz (CZ)

https://gastrokuchyne.sk (SK)

Polévky,omáčky,koření a dezerty