I-recepty

Zelná polévka s haluškami

1 konzerva bílých fazolí (Heinz) 300 g kysaného zelí 6 zrnek pepře 1 cibule 2 lžíce hladké mouky 1 vrchovatá lžička mleté papriky 1 velký brambor 2 stroužky česneku hrubá mouka 1 lžíce sádla 50 g anglické slaniny Do dvou litrů vařící osolené vody vsypeme obsah konzervy, přidáme pepř a...

Polévky

Hrachová polévka

2 l vody 200 g hrachu 1 cibule 2 stroužky česneku majoránka mletý pepř sůl zelená petrželka 30 g másla 30 g hladké mouky 1 houska (2 krajíčky chleba) 1 lžíce sádla Hrách propláchneme a necháme ho ve studené (neosolené) vodě přes noc, aby nabobtnal. Druhý den přidáme vodu a vaříme hrách...

Krkonošská bramboračka

Suroviny 300 g čerstvých hub 300 g brambor 1 větší mrkev 1 větší cibule 3 stroužky česneku 1 petržel 100 g celeru 100 g kapusty sůl mletý pepř 4 zrnka celého pepře 1 lžička majoránky 1 lžička kmínu 2 lžíce másla 3 lžíce hladké mouky petrželová nebo celerová nať...

Kuřecí polévka s rýží

1 kuře 2 lžíce citronové šťávy 4 lžíce sójové omáčky 1 kostku kuřecího bujonu 1 lžíci celého pepře 1 bobkový list 100 g dlouhozrnné rýže 150 g pórku 3 rajčata 4 mrkve 200 g květáku 100 g hrášku mletý bílý pepř, sůl Postup: Kuře omyjte, naporcujte, vložte do většího hrnce a zalijte 4 l vody....

Polévka s kuřecích drobů

250 g kuřecích drůbků 400 g kyselých jablek 100 ml mléka 4 lžičky hrubé mouky 2 lžičky krystalového cukru 2 lžičky strouhané citronové kůry šťáva z poloviny citronu pepř, vegeta Postup: Kuřecí drůbky důkladně omyjte a dejte vařit do 1,5 l vody ochucené vegetou. Jablka oloupejte, rozpulte, zbavte...

Polévka s játrovými knedlíčky

Bujonová kostka nebo 2 kuřecí křídla 1 mrkev 1 petržel 1/4 celeru 1 cibule 1/2 pórku 2 stroužky česneku sůl vegeta Játrové noky: 100 g vepřových jater 1 rohlík trochu mléka 1 malá cibulka 2 stroužky česneku 1 vejce strouhanka sůl (pepř)     Postup Rozpočet je na 10...

Ostravská zelnačka

1 l šťávy z kysaného zelí 600 g kysaného zelí 100 g kořenové zeleniny 350 g zakysané smetany 400 g uzené klobásy 4 plátky vepřové kotlety bez kosti 15 g sušených hub 4 stroužky česneku 3 lžíce hladké mouky mletou papriku mletý pepř majoránku olej sůl Postup: 1. Vepřové maso, klobásu a předem...

Franfurtská polévka

cibule masox sůl pepř magi 2 nožičky slabých párků sladká paprika, granulovaná jíška světlá 100ml mléka   Postup Osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, zasypeme sladkou paprikou a zalijeme horkou vodou, přidáme masox, magi, sůl, pepř a vaříme. Po chvilce zahustíme granulovanou...

Chalupářská polévka

1 sáček chalupářské polévky Magi 1 větší pórek 200 g čerstvých hub 50 g másla 1 vejce sůl zelená petrželka   Postup Nepostupujeme podle návodu na vaření polévky v sáčku! Pórek si nakrájíme na kolečka. Houby dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si rozpustíme...

Čočková polévka

150 až 250 g čočky sůl pepř majoránka cibule 1 pórek 2 lžíce másla 3 lžíce hladké mouky 100 g uzeniny zelená nať na posypání   Postup Pokud to stihneme, dáme čočku předem namočit, protože se tím zkrátí se tím doba varu. Čočku propláchneme a zalijeme studenou vodu a necháme...

Boršč

600 g červené řepy 150 g mrkve 50 g petržele 120 g cibule 600 g hlávkového zelí 90 g rajčatového protlaku 100 g másla 30 ml octa 30 g cukru 40 g světlé jíšky 6 zrnek pepře bobkový list sůl vývar 300 g hovězího masa zakysanou smetanu zelenou petržel (kopr)   Postup Jde poměrně...
1 | 2 >>

Generální partner webu

Profesionální vybavení pro kuchyň nebo restaurace
https://gastrokuchyn.cz (CZ)

https://gastrokuchyne.sk (SK)