I-recepty

Pražský flamendr

Oloupeme si cibule, větší část cibule jemně nakrájíme, zbytek dáme stranou. Maso nakrájíme na plátky po vlákně a plátky potom na proužky přes vlákna. V kastrolu si rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli do zlatova. Přidáme nakrájené maso a restujeme, až zbělí. Jakmile začne pouštět šťávu,...

Plzenský guláš

Suroviny: 600 g hovězí kližky 250 g cibule 1 stroužek česneku 15 g mleté papriky 3 dl vývaru 25 g hladké mouky 50 g slaniny 60 g nakládané kapie a celeru 2 vařená vejce ...

Ptáčky se zeleninou

Ingredience   maso hovězí: 400 g sůl: špetka pepř: špetka mrkev: 2 paprika: 1 pórek: 1 vejce vařená: 2 olej olivový: 3 lžíce smetana zakysaná: 150 ml Postup přípravy Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme paličkou. Jemně osolíme...

Hovězí plátky po řecku

4-6 hovězích plátků 600 g cibule 1 palička česneku 5 polévkových lžic rajského protlaku 5 polévkových lžic červeného vína 5 polévkových lžic oleje sůl mletý pepř Plátky masa opláchneme, osušíme, lehce naklepeme po obou stranách a osolíme a opepříme. Očistíme si cibuli a česnek a jemně nakrájíme....

Hovězí maso

Hovězí na pivu

2 lžíce olivového oleje 450 g libového hovězího na dušení, zbaveného tuku a nakrájeného na 5cm kostky 1 velká cibule nakrájená na klínky 2 velké mrkve (celkem asi 350 g) nakrájené napříč na silné plátky 1 velký pastinák (asi 170 g) nakrájený na kostky 1 prolisovaný velký stroužek česneku 300 ml...

Pivovarský guláš

600 g zadního hovězího, nakrájeného na kostky 2 cibule, nakrájené nadrobno 2 lžíce sádla 4 stroužky rozdrceného česneku 2 dl piva 2 dl vody 1 zelená paprika, nakrájená na nudličky 1 lžíce hladké mouky 1 lžička sladké papriky 2 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra sůl a pepř Na pánvi...

Hovězí závitky

Ingredience: 2 plátky hovězího - zadní bez kosti, 2 plátky slaniny, 2 plátky šunky, 1 cibule, hladká mouka, hořčice (i kremžskou), máslo, olej, sůl, pepř     ...

Černý guláš

1 kg hovězího masa (kližka, krk, zadní) 1 černé pivo 4 cibule 4 stroužky česneku 1 feferonka sůl mletý pepř 1 lžíce majoránky 1 lžíce sladké papriky patka staršího chleba olej   Postup Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Na větší kostky si nakrájíme také maso. V kastrolu rozpálíme...

Ostrá masová směs

  300 g roštěnce 300 g vepřové kýty 3 lžíce oleje 3 cibule 5 lžic rajčatového protlaku 400 g sterilovaného leča česnek pepř sladká i pálivá paprika worchester sůl     Postup Obojí maso odblaníme a nakrájíme přes vlákno na hranol ky. Připravíme si i cibuli - oloupeme a...
1 | 2 | 3 >>

Generální partner webu

Profesionální vybavení pro kuchyň nebo restaurace
https://gastrokuchyn.cz (CZ)

https://gastrokuchyne.sk (SK)

Polévky,omáčky,koření a dezerty