I-recepty
Pražský flamendr
Oloupeme si cibule, větší část cibule jemně nakrájíme, zbytek dáme stranou. Maso nakrájíme na plátky po vlákně a plátky potom na proužky přes vlákna. V kastrolu si rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli do zlatova. Přidáme nakrájené maso a restujeme, až zbělí. Jakmile začne pouštět šťávu,...
Plzenský guláš
Suroviny:
600 g hovězí kližky
250 g cibule
1 stroužek česneku
15 g mleté papriky
3 dl vývaru
25 g hladké mouky
50 g slaniny
60 g nakládané kapie a celeru
2 vařená vejce
...
Ptáčky se zeleninou
Ingredience
maso hovězí: 400 g
sůl: špetka
pepř: špetka
mrkev: 2
paprika: 1
pórek: 1
vejce vařená: 2
olej olivový: 3 lžíce
smetana zakysaná: 150 ml
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme paličkou. Jemně osolíme...
Hovězí plátky po řecku
4-6 hovězích plátků
600 g cibule
1 palička česneku
5 polévkových lžic rajského protlaku
5 polévkových lžic červeného vína
5 polévkových lžic oleje
sůl
mletý pepř
Plátky masa opláchneme, osušíme, lehce naklepeme po obou stranách a osolíme a opepříme. Očistíme si cibuli a česnek a jemně nakrájíme....
Hovězí maso
Hovězí na pivu
2 lžíce olivového oleje
450 g libového hovězího na dušení, zbaveného tuku a nakrájeného na 5cm kostky
1 velká cibule nakrájená na klínky
2 velké mrkve (celkem asi 350 g) nakrájené napříč na silné plátky
1 velký pastinák (asi 170 g) nakrájený na kostky
1 prolisovaný velký stroužek česneku
300 ml...
Pivovarský guláš
600 g zadního hovězího, nakrájeného na kostky
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 lžíce sádla
4 stroužky rozdrceného česneku
2 dl piva
2 dl vody
1 zelená paprika, nakrájená na nudličky
1 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké papriky
2 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra
sůl a pepř
Na pánvi...
Hovězí závitky
Ingredience: 2 plátky hovězího - zadní bez kosti, 2 plátky slaniny, 2 plátky šunky, 1 cibule, hladká mouka, hořčice (i kremžskou), máslo, olej, sůl, pepř
...
Černý guláš
1 kg hovězího masa (kližka, krk, zadní)
1 černé pivo
4 cibule
4 stroužky česneku
1 feferonka
sůl
mletý pepř
1 lžíce majoránky
1 lžíce sladké papriky
patka staršího chleba
olej
Postup
Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Na větší kostky si nakrájíme také maso. V kastrolu rozpálíme...
Ostrá masová směs
300 g roštěnce
300 g vepřové kýty
3 lžíce oleje
3 cibule
5 lžic rajčatového protlaku
400 g sterilovaného leča
česnek
pepř
sladká i pálivá paprika
worchester
sůl
Postup
Obojí maso odblaníme a nakrájíme přes vlákno na hranol ky. Připravíme si i cibuli - oloupeme a...